Herfststoofpotje met zoete aardappelen

 

Snijd de ui, knoflook, gember en peper fijn. Verhit de olie in een ruime pan. Fruit hierin de ui, knoflook, gember en peper tot glazig.
Snijd de zoete aardappel en paprika in blokjes van ongeveer 1,5 centimeter groot. Voeg de Mexicaanse specerijenmix en tijm toe aan de pan en fruit 1 minuut mee. Voeg de zoete aardappel en paprika toe en roer alles door elkaar. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe, roer om, breng aan de kook, dek de pan af en laat 15 minuten pruttelen. Giet de zwarte bonen af, spoel om en voeg toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar. Laat nog 5-10 minuten pruttelen tot de zoete aardappel gaar is. Breng op smaak met honing, rode wijnazijn, zout en peper. Serveer het stoofpotje met bijvoorbeeld rijst of aardappelpuree en garneer met koriander.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3 personen:

400 gr zoete aardappel
1 rode paprika
2 el olie
1 ui
2 tenen knoflook
3 cm gember
1 rode peper (naar wens)
1 volle el Mexicaanse specerijenmix
3 takken tijm
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
200 ml groentebouillon (of water)
400 gr zwarte bonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
½ el honing
½ el rode wijnazijn
koriander ter garnering
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?