Hete bliksem met pastinaken*

Meer info over Pastinaak

Dit gerecht is warm, zoet en hartig, licht en toch stevig. Lekker met bijv. uienjus gemaakt met salie, een vega worstje en knapperig gebakken salieblaadjes erbij.

 

Ingrediënten

250 gram aardappelen
500-600 gram pastinaken
1-2 goudreinetten
peper
zout
kaneel
klont roomboter

Dit is een recept van abonnee Marianne. Schil de aardappelen, snijd in stukken en breng ze aan de kook. Schil ondertussen de pastinaken en snijd ook in stukken, voeg na ongeveer een minuut of zeven de pastinaken toe. Schil de goudreinetten en snijd in stukken. Kook alles gaar en voeg de laatste vijf minuten de goudreinetten toe. Stamp samen met de kruiden en de boter (eventueel een beetje kookvocht) door elkaar.

Ingrediënten

250 gram aardappelen
500-600 gram pastinaken
1-2 goudreinetten
peper
zout
kaneel
klont roomboter

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?