Hongaarse zuurkoolschotel*
Meer info over Zuurkool

Kook de aardappels bijna gaar, giet ze af en snijd ze in kleine stukjes of plakjes. Laat de zuurkool uitlekken en vermeng met de appelblokjes. Bak de ui en knoflook in de olie glazig, voeg paprika en paprikapoeder toe en bak nog even mee. Vet een ovenschaal in. Vul deze in 2 of 3 lagen met de verschillende ingrediënten als volgt: Leg op de bodem een laagje aardappelstukjes, vervolgens uien, seitan of gehaktballetjes en daarover de zuurkool. Leg nog 1 of 2 maal in deze volgorde lagen in de schotel en sluit af met aardappelstukjes. Meng peper en zout door de slagroom en giet dit over de schotel. Indien gewenst kunt u er een laagje geraspte kaas over strooien. Dek de schotel af met aluminiumfolie en bak een half uur in een voorverwarmde oven op 180°C. Haal de folie eraf en laat nog 10 minuten bakken.

Ingrediënten

1 pakje (kruiden) zuurkool
eventueel 2 tl karwijzaad bij gewone zuurkool
1 appel in blokjes
600 gr aardappels
2 kleine uien fijngehakt
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 el plantaardige olie
200 gr seitan of vegetarische gehaktballetjes
2 el paprikapoeder
1 rode paprika in blokjes
peper en zout
1 dl slagroom
geraspte (Parmezaanse) kaas

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?