In de oven geroosterde maïskolven

Meer info over Suikermais

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

4 maïskolven

Wat ons betreft gaat er niets boven een lekkere, geroosterde, zoete maiskolf met een klontje goede roomboter. Omdat het weer ons helaas weinig mogelijkheden geeft tot barbecueën, bereiden wij de geblakerde maiskolven gewoon in de oven, om de zomer nog even naar binnen te halen.

Verwarm de oven voor op 230°C. Leg de maïskolven, met alle bladeren erop en eraan, op een bakplaat of in een ovenschaal. Laat het 45-60 minuten roosteren, tot de kolven geheel zwartgeblakerd zijn. Laat de kolven eventjes afkoelen totdat je ze vast kunt pakken. Trek de bladeren en ‘haren’ van de maïs af en snijd het eventueel los bij het kontje. Nu kun je je tanden erin zetten en genieten van de zoete maïskorrels.

Serveer met een goede roomboter, naar wens op smaak gebracht met wat grof zeezout, peper en verse groene kruiden.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

4 maïskolven

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?