Knolselderij met remouladesaus

Meer info over Knolselderij

Knolselderij is wat ons betreft een, zeer onterecht, ondergewaardeerde groente. Dus geef deze knobbelige knol eens de kans om het middelpunt van je maaltijd te zijn. Door hem in zijn geheel te roosteren blijft alle smaak gevangen en proef je pure knolselderij.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 knolselderij
1 el olijfolie
2 tl grof zeezout, plus extra
6 el mayonaise
2 el crème fraîche
1 el mosterd
10 gr peterselie
4 augurkjes
2 el kappertjes
1 citroen
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de knolselderij heel goed met een borstel. Snijd de eventuele ‘haartjes’ eraf. Leg de knolselderij op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk rondom met olijfolie. Bestrooi met grof zeezout. Rooster de knolselderij 1 tot 2 uur in het midden van de oven.

Maak ondertussen de remouladesaus. Hak de peterselie fijn en snijd de augurkjes in kleine stukjes. Meng de mayonaise, crème fraîche, mosterd, peterselie, augurkjes en kappertjes met elkaar. Knijp er een halve citroen boven uit en snijd de andere helft van de citroen in partjes. Roer de citroensap door de saus en breng op smaak met zout en peper.

Kijk of de knolselderij gaar is door er een dun mesje in te steken. Glijdt hij er gemakkelijk tot het midden in? Dan is de knolselderij gaar. Zo niet, rooster hem dan nog wat langer. Snijd de geroosterde knolselderij in plakken of parten en verwijder naar wens de schil. Serveer met remouladesaus, grof zeezout en partjes citroen. 

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 knolselderij
1 el olijfolie
2 tl grof zeezout, plus extra
6 el mayonaise
2 el crème fraîche
1 el mosterd
10 gr peterselie
4 augurkjes
2 el kappertjes
1 citroen
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?