Geroosterde koolrabi met feta en boekweit

Meer info over Koolrabi

Voor deze verrassende manier om koolrabi te bereiden, heb je niet veel meer nodig dan geduld. De koolrabi wordt heel smaakvol en heerlijk zacht. Boekweit zorgt voor een nootachtige crunch en kun je eventueel vervangen door gehakte hazelnoten.

 

 

Ingrediënten

Voorgerecht 2 personen, bijgerecht 1 persoon:

1 koolrabi
½ jalopeñopeper
50 gr feta of zachte geitenkaas
1 el peterselieblaadjes
1 el boekweit
2,5 el olijfolie
1 el citroensap
zout en peper

Verwarm de oven voor op 225°C. Snijd de stengels van de koolrabi af, maar schil hem verder niet. Smeer rondom in met ½ eetlepel olijfolie, zout en peper. Rooster de hele koolrabi 1,5 uur in de oven, tot de schil geblakerd is. Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Verlaag de oventemperatuur naar 180°C. Doe de boekweit in een ovenschaaltje en rooster 10 minuten, tot ze nootachtig ruiken.
Snijd ondertussen de peper in dunne ringetjes. Klop de overige olijfolie en citroensap door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Pel de schil van de koolrabi af. Je hoeft hier geen mes voor te gebruiken en wat donkere plekjes die onder de schil vandaan komen hoef je zeker niet weg te halen, die geven het alleen maar extra smaak. Snijd de koolrabi in partjes. Schik ze op een bord en verkruimel de feta erover. Strooi de peper, peterselie en geroosterde boekweit erover. Druppel tot slot de simpele dressing erover en serveer.

Tip: Hoewel boekweit in gekookte vorm vaak gegeten wordt alsof het een graansoort is, is het eigenlijk een zaadje. Wij strooien graag geroosterde boekweit over allerlei gekookte of geroosterde groenten. We raden je aan het zeker ook eens te proberen.

Ingrediënten

Voorgerecht 2 personen, bijgerecht 1 persoon:

1 koolrabi
½ jalopeñopeper
50 gr feta of zachte geitenkaas
1 el peterselieblaadjes
1 el boekweit
2,5 el olijfolie
1 el citroensap
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?