In z’n geheel geroosterde romanesco met citroen en tijm

Meer info over Romanesco

We vinden het altijd zo zonde wanneer je de parmantige 'Efteling-torentjes' van de romanesco moet opdelen in roosjes. Dus dachten we: "Waarom niet, net als met een van onze favoriete recepten met bloemkool, de romanesco in zijn geheel roosteren en serveren?" Na wat finetunen ontstond dit recept.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 romanesco
2 el olijfolie
1 citroen
2 tenen knoflook
3 tl verse tijmblaadjes
eventueel een snufje chilivlokken
eventueel Parmezaanse kaas
zout en peper

Verwarm de oven voor op 190°C. Breng in een ruime pan water aan de kook. Snijd eventueel het kontje van de romanesco af zodat hij goed rechtop kan staan. Leg de romanesco in het kokende water en kook 10 minuten. Schep hem uit de pan en zet hem rechtop in een ovenschaal. Sprenkel de olijfolie erover en wrijf het er met je handen voorzichtig een beetje in zodat de olie goed verdeeld is. Knijp een halve citroen over de romanesco uit. Snipper het teentje knoflook. Verdeel de knoflook en tijmblaadjes over de romanesco en duw het voorzichtig tussen de roosjes. Rasp de schil van een halve citroen erboven en bestrooi met zout, peper en eventueel chilivlokken. Rooster de romanesco 30-40 minuten in het midden van de oven tot hij beetgaar is. Knijp vlak voor het serveren de andere helft van de citroen erboven uit en rasp er eventueel wat Parmezaanse kaas over.

Lekker met aardappelpuree of pasta met tomatensaus. 

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 romanesco
2 el olijfolie
1 citroen
2 tenen knoflook
3 tl verse tijmblaadjes
eventueel een snufje chilivlokken
eventueel Parmezaanse kaas
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?