Indiase auberginecurry
Meer info over Aubergines

Een recept voor een snelle auberginecurry is altijd goed om achter de hand te hebben. Gelukkig is dit zo'n recept! Serveer met rijst en/of naanbrood, koriander, een schepje dikke yoghurt en een kiemensalade van gemengde kiemen met wat limoensap.

Snij de ui, knoflook, gember en peper fijn. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui in 6-8 minuten glazig. Voeg de knoflook, gember en peper toe en fruit 3 minuten mee. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes. Voeg ze toe aan de pan, dek af en laat de tomaatjes onder af en toe roeren 10 minuten stoven tot ze zacht zijn. Roer het zout, de kurkuma, komijnzaad, korianderzaad, tomatenpuree en suiker erdoor. Bak al roerend 3 minuten tot de tomatenpuree donkerder wordt. Schenk er 150 ml water bij. Roer door en breng aan de kook. Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in vieren en vervolgens in plakken van 1 centimeter dik. Voeg de aubergines toe aan de pan en schep ze door de saus. Dek de pan af en stoof de aubergines 15-20 minuten op halfhoog vuur tot ze gaar en zacht zijn.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

500-600 gr aubergine
300 gr cherrytomaten
2 el tomatenpuree
3 el olie
1 grote ui
1 groene peper
4 cm gember
4 tenen knoflook
½ tl kurkuma (gemalen geelwortel)
1½ tl gemalen komijnzaad
1½ tl gemalen korianderzaad
1 tl suiker
1½ tl zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?