Indiase gebakken aardappels met NZ spinazie

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

900 gr vastkokende aardappels
3 el zonnebloemolie of (geklaarde) boter
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 groene peper
2 cm gember
2 vleestomaten
350 gr Nieuw-Zeelandse spinazie
1 el komijnzaad
1 tl mosterdzaad
1 tl kurkuma
1 tl korianderpoeder
1 ½ tl garam masala
1 tl pikant paprikapoeder
zout en peper

Als kinderen dachten Barry en ik dat aardappels iets typisch Nederlands waren en dat ze voorbestemd waren voor stamppot. Inmiddels hebben we geleerd dat aardappels zich juist ook heel goed lenen voor diverse ‘exotische’ smaken en populair zijn in vele buitenlandse keuken, zoals de Indiase. Serveer dit Indiase aardappelgerecht met naan of rijst, dikke yoghurt, partjes limoen en verse koriander.

Schil de aardappels en snijd ze in stukken van 2 centimeter. Doe ze in een pan en giet er zoveel water bij dat ze onder staan. Breng aan de kook en kook de aardappels 8-10 minuten tot ze net gaar zijn. Giet af en laat uitdampen. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Snijd de knoflook, gember en peper fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en bak hierin de komijn- en mosterdzaadjes tot ze beginnen te ‘poppen’. Voeg de ui toe en fruit zachtjes tot de ui glazig en goudbruin is. Voeg de knoflook, peper, gember, kurkuma, korianderpoeder, garam masala en paprikapoeder toe en fruit 3 minuten mee. Draai het vuur hoog, voeg de aardappel toe en bak ze rondom goudbruin. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes. Was de spinazie. Haal de bladeren van de stengels af en snijd de stengels in zo dun mogelijke plakjes. Voeg de tomaat en spinaziestengels toe aan de aardappels en bak 3-5 minuten mee. Voeg tot slot de spinazieblaadjes toe, roer goed door elkaar tot de bladeren zijn geslonken en het geheel goed warm is. Breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

900 gr vastkokende aardappels
3 el zonnebloemolie of (geklaarde) boter
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 groene peper
2 cm gember
2 vleestomaten
350 gr Nieuw-Zeelandse spinazie
1 el komijnzaad
1 tl mosterdzaad
1 tl kurkuma
1 tl korianderpoeder
1 ½ tl garam masala
1 tl pikant paprikapoeder
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?