Indiase snijbiet en paneer

Meer info over Snijbiet

Dit recept is gebaseerd op het Indiase gerecht 'palak paneer', waarbij we de spinazie (palak) vervangen door snijbiet. Paneer is een Indiase kaas die je goed kunt bakken. Palak paneer wordt soms gemaakt als een fijne gepureerde saus, maar wij kiezen voor een grovere variant, zoals een vriend van ons die vaak maakt. Serveer met rijst, een partje citroen en een schep yoghurt.

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

400 gr snijbiet
225 gr paneer
1 ui
2 tenen knoflook
2 cm gember
1 groene peper
2 el olie
1 el komijnzaadjes
2 tl garam masala
zout en peper

Snipper de ui, knoflook, gember en peper zeer fijn. Breng een pan met ruim water aan de kook. Snijd de stengels van de snijbiet grof. Blancheer de stengels 5 minuten. Schep uit de pan in een keukenmachine en maal ze tot een grove puree. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime, ondiepe pan en fruit hierin de ui, knoflook, gember en peper tot glazig. Voeg de komijnzaadjes en garam masala toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de gemalen snijbietstengels toe en bak 5 minuten.
Blancheer ondertussen de snijbietbladeren 3 minuten in de pan met kokend water. Schep met aanhangend water in de keukenmachine en pureer tot een grove puree. Voeg dit met 50 ml water toe aan de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 minuten doorgaren. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit ondertussen de overige olie in een koekenpan. Snijd de paneer in blokjes en bak ze in een paar minuten rondom goudbruin. Schep de gebakken stukjes paneer voorzichtig door het snijbietmengsel en serveer.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

400 gr snijbiet
225 gr paneer
1 ui
2 tenen knoflook
2 cm gember
1 groene peper
2 el olie
1 el komijnzaadjes
2 tl garam masala
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?