Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de zoete aardappel in blokjes van 2-3 centimeter. Giet de kikkererwten af. Spreid de zoete aardappel en kikkererwten uit op een bakplaat. Meng met de olie, komijnpoeder en korianderpoeder. Breng op smaak met zout en peper. Rooster 20-25 minuten in de oven tot de zoete aardappel gaar is. Meng de chaat masala erdoor.
Snipper ondertussen de rode ui. Meng met een snuf zout en het sap van de limoen en zet even apart.
Verdeel de zoete aardappel en kikkererwten over een grote schaal. Strooi de rode ui en granaatappelpitjes erover. Verdeel ongeveer 10 volle theelepels van de 2 chutneys over de salade. Verkruimel een handje papadums en strooi erover. Garneer met wat blaadjes munt en koriander. Serveer met de overige papadums en chutneys erbij.
Tip: Chaat masala is een Indiaas specerijenmengsel. Wij hebben stad en land ernaar afgezocht en het uiteindelijk gevonden in het specerijenschap bij een grote Turkse supermarkt. Mocht je het niet kunnen vinden, dan ben je misschien geneigd het te vervangen door het beter verkrijgbare Indiase specerijenmengsel garam masala, maar dat raden we af; laat het dan liever achterwege. Garam masala heeft een meer warme, zoetige smaak, terwijl chaat masala fris-pittig is.
Koriander-muntchutney:
Pureer alle ingrediënten met een blender of staafmixer glad. Breng op smaak met zout en peper.
Dadel-tamarindechutney:
Snijd de dadels in stukken. Doe alle ingrediënten met 150 ml water in een pannetje en breng aan de kook. Pureer met een staafmixer of blender tot een dikke saus. Je wilt een zoetzure chutney krijgen. Hoe zoet de dadels zijn, en hoe zuur de tamarinde, wil nog wel eens verschillen, dus pas indien nodig de smaak nog wat aan, door een beetje suiker of juist extra tamarinde toe te voegen. Laat afkoelen (het wordt dan nog wat dikker).