Ingelegde meiraap

Meer info over Meirapen
Een klassieke Midden-Oosterse manier om meirapen te bereiden is door ze samen met biet in te leggen, waardoor de meiraap prachtig felroze kleurt. Ingelegde meiraap is heerlijk in een broodje falafel of fijngesneden door een couscoussalade.

Ingrediënten

350 gr meiraap
½ kleine rode biet
100 ml appelciderazijn
1 el mosterdzaad
2 laurierbladeren
1 tl kristalsuiker
1 el keukenzout
Schil de meiraap en biet en snijd in staven. Breng de appelciderazijn met 275 ml water, de suiker en het zout aan de kook en laat 2 minuten koken. Doe de meirapen, bieten, mosterdzaad en laurier in een gesteriliseerde weckpot. Schenk de kokende vloeistof erover, sluit de pot en laat ten minste 24 uur staan alvorens te serveren. De ingelegde meiraap blijft zeker een maand houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten

350 gr meiraap
½ kleine rode biet
100 ml appelciderazijn
1 el mosterdzaad
2 laurierbladeren
1 tl kristalsuiker
1 el keukenzout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?