Ingelegde tuinbonen

Meer info over Tuinbonen
We zijn dol op tuinbonen en zouden wel willen dat we ze het hele jaar door konden eten. Met deze methode om ze in te leggen verlengen we het tuinbonenseizoen een beetje. De tuinbonen zijn heerlijk door een salade of op een getoaste boterham met hummus of mozzarella.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

160 gr gedopte tuinbonen (van 500-600 gr ongedopte)
4 el olijfolie
4 el rode wijnazijn
2 el gehakte groene kruiden (zoals dragon, basilicum, verveine, peterselie)
½ sjalot
1 teen knoflook
1 tl korianderzaad
1 tl mosterdzaad
¾ tl zout
snufje zwarte peper
eventueel een snufje chilivlokken

Kook de tuinbonen in een paar minuten beetgaar. Giet af en spoel direct om met koud water om het garen te stoppen.
Snijd de sjalot en knoflook in dunne reepjes. Doe de olie, azijn, kruiden, sjalot, knoflook, korianderzaad, mosterdzaad, zout, peper en chilivlokken in een gesteriliseerde weckpot of jampot. Doe het deksel erop en schud alle ingrediënten goed door elkaar. Voeg de tuinbonen toe en roer om. Laat ten minste 24 uur staan voordat je ze gebruikt. Als je er zeker van wilt zijn dat je de tuinbonen ten minste 3 weken kunt bewaren (in de koelkast), zorg er dan voor dat ze volledig bedekt zijn met olie. Afhankelijk van het formaat van je potje moet je dan misschien nog wat extra olijfolie toevoegen.

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

160 gr gedopte tuinbonen (van 500-600 gr ongedopte)
4 el olijfolie
4 el rode wijnazijn
2 el gehakte groene kruiden (zoals dragon, basilicum, verveine, peterselie)
½ sjalot
1 teen knoflook
1 tl korianderzaad
1 tl mosterdzaad
¾ tl zout
snufje zwarte peper
eventueel een snufje chilivlokken

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?