Italiaans gegratineerde witlof*
Meer info over Witlof

Ingrediënten

4 struikjes witlof
zout
4 tomaten
2 takjes verse basilicum
250 gr mozzarella
2 el paneermeel
1 klont boter

Maak de witlofstronken schoon en snijd het bittere uiteinde eruit. Kook de witlof 10 minuten in kokend water met zout. Laat ze heel goed uitlekken en leg ze in een ingevette ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verdeel de tomaten over de witlof. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en strooi deze eveneens over de schotel. Dek de witlof af met het paneermeel en verdeel tenslotte de klontjes boter erover. Zet de schotel in de oven en laat er in 20 minuten een mooi goudbruin korstje op komen. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en scheur ze fijn. Strooi ze over de schotel zodra deze uit de oven komt en serveer.

Ingrediënten

4 struikjes witlof
zout
4 tomaten
2 takjes verse basilicum
250 gr mozzarella
2 el paneermeel
1 klont boter

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?