Italiaanse andijvietaart*
Meer info over Andijvie

Dit recept maakt abonnee Marianne een beetje uit de losse pols, dat lukt jou vast ook!

 

 

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de rozijnen wellen en rooster de pijnboompitten. Hak het uitje en de knoflook fijn en fruit met een beetje zout in de olijfolie. Voeg de fijngesneden andijvie toe, steeds handje voor handje totdat het vocht is verdampt, zorg dat het niet gaat koken maar echt bakt. Meng de rozijnen en pijnboompitten door het mengsel. Laat het mengsel afkoelen. Klop een mengsel van eieren, kwark, kruiden (lekker veel peper en oregano) en geraspte kaas. Echt goed op smaak brengen. Neem de met deeg beklede bakvorm en bestrooi de bodem eventueel met wat paneermeel. Doe de andijvie in de vorm en giet het eiermengsel erover. Roer voorzichtig door elkaar met een vork. Bak de taart ongeveer 30-40 minuten in het midden van de oven.

Ingrediënten

handje rozijnen
flinke hand pijnboompitten
ui
paar teentjes knoflook
zout en peper
olijfolie
krop andijvie
2 – 3 eieren
paar lepels kwark of crème fraîche of hüttenkäse
Italiaanse kruiden, extra oregano is lekker
geraspte pittige kaas
bakvorm bekleed met bladerdeeg (of deeg naar keuze)

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?