Italiaanse salade van romanesco*

Meer info over Romanesco

Ingrediënten

500 gr romanesco
4 el olijfolie
2 el citroensap of azijn
2 teentjes knoflook
3 takjes verse basilicum
zout en peper
10 kerstomaatjes
30 gr amandelen

Snijd de roosjes van de stronk en kook deze in ruim zout water in enkele minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Klop voor de vinaigrette de olie met het citroensap of azijn. Pers de knoflook er boven uit. Hak de basilicum fijn en roer deze eveneens door de vinaigrette. Breng alles nu op smaak met zout en peper. Schep deze saus door de afgekoelde romanesco. Snijd de kerstomaatjes doormidden en hak de amandelen fijn. Schep dit alles door de romanescosalade.

Ingrediënten

500 gr romanesco
4 el olijfolie
2 el citroensap of azijn
2 teentjes knoflook
3 takjes verse basilicum
zout en peper
10 kerstomaatjes
30 gr amandelen

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?