Snijd de snijbiet grof. Kook de snijbiet gedurende 10 minuten. Giet ze af en druk het vocht eruit en hak middelfijn. Snijd intussen de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit daarin de knoflook kort, voeg ansjovis toe. Doe de tomaten erbij en stoof ze in gesloten pan gedurende 5-7 minuten. Roer de snijbiet erdoor en smoor het geheel nog 1-2 minuten. Eventueel nog wat zout toevoegen.
Italiaanse snijbiet *
Meer info over Snijbiet
Ingrediënten
450 gr snijbietzout
3 el olijfolie extra vergine
2 teentjes knoflook
2 ansjovisfilet, in stukjes gesneden
2 tomaten, ontveld
Ingrediënten
450 gr snijbiet
zout
3 el olijfolie extra vergine
2 teentjes knoflook
2 ansjovisfilet, in stukjes gesneden
2 tomaten, ontveld
zout
3 el olijfolie extra vergine
2 teentjes knoflook
2 ansjovisfilet, in stukjes gesneden
2 tomaten, ontveld
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!