Japanse broccoli-rijstsalade

Meer info over Broccoli | Komkommer

Ingrediënten

Maaltijdsalade 2 personen:

1 broccoli
150 gr bruine of volkoren rijst
½ komkommer
200 gr edamame (sojaboontjes, uit de diepvries)
eventueel een stuk of 6 radijsjes
1 vel nori (gedroogd en geroosterd zeewier. In de winkel heet het ook wel eens iets als sushi nori of nori zeewier snack)
1 el witte (shiro) miso
2 el zonnebloemolie
1 el rijstazijn
1 tl sojasaus
1 tl sesamolie
1 tl honing
1 el sesamzaad

Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en doe ze in een stoommandje. Breng een laagje water in een pan aan de kook, zet de stoommand erin, dek de pan af en stoom de broccoli in zo’n 6 minuten beetgaar. Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes. Knip de nori in dunne reepjes. Breng een pan met water aan de kook en blancheer hierin de edamamebonen 3-5 minuten. Snijd de radijs – als je die gebruikt – in dunne plakjes.

Klop voor de dressing de miso, zonnebloemolie, rijstazijn, sojasaus, sesamolie, honing en 1 eetlepel water goed door elkaar.

Meng de rijst met de komkommer en edamame. Verdeel over 2 ruime kommen. Schik hier de broccoliroosjes, plakjes radijs en reepjes nori op. Bestrooi met sesamzaadjes. Geef de dressing er apart bij, zodat ieder die naar eigen smaak erdoorheen kan mengen.

 

Ingrediënten

Maaltijdsalade 2 personen:

1 broccoli
150 gr bruine of volkoren rijst
½ komkommer
200 gr edamame (sojaboontjes, uit de diepvries)
eventueel een stuk of 6 radijsjes
1 vel nori (gedroogd en geroosterd zeewier. In de winkel heet het ook wel eens iets als sushi nori of nori zeewier snack)
1 el witte (shiro) miso
2 el zonnebloemolie
1 el rijstazijn
1 tl sojasaus
1 tl sesamolie
1 tl honing
1 el sesamzaad

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?