Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en doe ze in een stoommandje. Breng een laagje water in een pan aan de kook, zet de stoommand erin, dek de pan af en stoom de broccoli in zo’n 6 minuten beetgaar. Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes. Knip de nori in dunne reepjes. Breng een pan met water aan de kook en blancheer hierin de edamamebonen 3-5 minuten. Snijd de radijs – als je die gebruikt – in dunne plakjes.
Klop voor de dressing de miso, zonnebloemolie, rijstazijn, sojasaus, sesamolie, honing en 1 eetlepel water goed door elkaar.
Meng de rijst met de komkommer en edamame. Verdeel over 2 ruime kommen. Schik hier de broccoliroosjes, plakjes radijs en reepjes nori op. Bestrooi met sesamzaadjes. Geef de dressing er apart bij, zodat ieder die naar eigen smaak erdoorheen kan mengen.