Dit recept hebben we ontvangen van abonnee Marsha, het is te vinden op de site van Amber Albarda.
De bodem van de pizza is gemaakt van witte kool en prei. Je kunt er ook kleinere koekjes van maken en deze later nog opeten. De speltbloem kan vervangen worden door boekweitmeel, dan is de pizza glutenvrij.
Doe de kool, de prei, het zout en het meel in een grote kom. Hussel het goed door zodat alles bedekt is onder een stoffige laag meel. Voeg daarna de eieren toe en mix het geheel goed zodat het een goed gelijk kleverige toestand is.
Verwarm alvast een grote, ondiepe koekenpan op het vuur met daarin een flinke scheut olijfolie. Schep het kleverige ‘deeg’ in de koekenpan en gebruik een metalen spatel om de pannenkoek aan te drukken en zo plat mogelijk te maken. Bak de ‘pizzabodem’ in 4-5 minuten op medium vuur mooi goudbruin en keer hem om zodat de andere kant kan bakken. De beste manier om dit te doen is om de pizzabodem in z’n geheel uit de pan op een groot bord te laten glijden, een tweede bord er omgekeerd bovenop te zetten, omdraaien en de bodem in z’n geheel omgedraaid van het bord weer in de pan te laten glijden. Zo blijft de pizzabodem intact. Voordat je dat doet is dit het moment om te beoordelen of de pan nog een beetje olijfolie nodig heeft om de andere kant te bakken.
Rooster de amandelschilfers, pas op voor aanbranden!
Als de pizza aan beide kanten mooi goudbruin is laat je hem op een groot bord glijden en breng de topping aan van geroosterde amandelschilfers en een royale hoeveelheid verse bieslook. Heel fijn gesneden groenten kunnen er naar keuze ook op. Giet een eetlepel olijfolie over de gegarneerde pizza, een beetje extra zeezout en serveer in punten gesneden. Mmmmm.