Kabeljauw in puttanescasaus uit de oven

Meer info over Soeptomaten
Tip: wij eten dit gerecht graag met geroosterde aardappels, die we tegelijkertijd met de saus bereiden in de oven.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

350-400 soeptomaten
3 sjalotten
3 el olijfolie
400 gr tomatenblokjes uit blik
75 gr kalamata of zwarte olijven
30 gr kappertjes
6 ansjovisfilet (op olie)
2 tenen knoflook
1 el gedroogde oregano
½ -1 tl chilivlokken
700 gr kabeljauwfilet, geportioneerd in 4 stukken
basilicum, ter garnering
zout en peper

 

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de sjalotten en tomaten in parten. Meng met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Spreid ze uit over de bodem van een brede braadpan, die ook in je oven past. Rooster de groenten 15 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Snijd ondertussen de ansjovis en knoflook fijn. Halveer de olijven. Voeg de tomatenblokjes, olijven, kappertjes, ansjovis, knoflook, oregano, chilivlokken en 75 ml water toe. Roer alles goed door elkaar. Zet de pan 20 minuten in de oven, tot het lekker pruttelt. Breng de kabeljauw rondom op smaak met zout en peper. Schik de kabeljauw in de saus, sprenkel er 1 eetlepel olijfolie over en bak nog zo’n 10 minuten tot de vis net gaar is. Garneer met blaadjes basilicum.

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

350-400 soeptomaten
3 sjalotten
3 el olijfolie
400 gr tomatenblokjes uit blik
75 gr kalamata of zwarte olijven
30 gr kappertjes
6 ansjovisfilet (op olie)
2 tenen knoflook
1 el gedroogde oregano
½ -1 tl chilivlokken
700 gr kabeljauwfilet, geportioneerd in 4 stukken
basilicum, ter garnering
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?