Kapucijnercurry met boerenkool

Meer info over Boerenkool

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

400 gr kapucijners (uit blik, niet uitgelekt gewicht, of gebruik kikkererwten)
1 kleine ui
2 tenen knoflook
eventueel 1 tl (zwart) mosterdzaad
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1,5 tl kurkuma
30 gr santen/creamed coconut
1 tl honing of ahornsiroop
2 el olijfolie
400 gr boerenkool
2 el yoghurt
½ rode peper
zout en peper
serveer met rijst
Snipper de ui en 1 teen knoflook en fruit in 1 eetlepel olijfolie tot de ui glazig is. Voeg de specerijen toe en fruit 2 minuten mee. Giet de kapucijners af, spoel om en voeg toe. Schenk er 100 ml water bij en rasp de santen boven de pan. Voeg ook de honing toe. Breng aan de kook en laat 10 minuutjes pruttelen tot een saus is ontstaan die de kapucijners omhult. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder ondertussen de stengels van de boerenkool en scheur de bladeren in hapklare stukjes. Snijd 1 teen knoflook in dunne plakjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok. Roerbak de knoflook 2 minuten. Voeg de boerenkool toe en roerbak de boerenkool 5 minuten tot het beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel gekookte rijst over 2 grote kommen, schep de kapucijnerscurry erop en schik de gewokte boerenkool ernaast. Garneer met een eetlepel verfrissende yoghurt en dungesneden plakjes rode peper.  

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

400 gr kapucijners (uit blik, niet uitgelekt gewicht, of gebruik kikkererwten)
1 kleine ui
2 tenen knoflook
eventueel 1 tl (zwart) mosterdzaad
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1,5 tl kurkuma
30 gr santen/creamed coconut
1 tl honing of ahornsiroop
2 el olijfolie
400 gr boerenkool
2 el yoghurt
½ rode peper
zout en peper
serveer met rijst

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?