Kardemon-rijstepap met rabarber

Meer info over Rabarber

Ingrediënten

Dessert of ontbijt 2-3 personen:

100 gr dessertrijst
600 ml volle melk
1 vanillestokje
3 kardemonpeulen
3 el honing
1 sinaasappel
250 gr rabarber
20 gr kristalsuiker
2 el ongezouten pistachenoten

Hak de pistachenoten en zet apart. Halveer het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit. Kneus de kardemonpeulen in een vijzel. Schil met een dunschiller een reepje sinaasappelschil af. Doe de rijst, melk, kardemonpeulen, honing, sinaasappelschil, vanillezaadjes- en stokjes in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is en een smeuïg geheel vormt. (Dit kan sterk verschillen per merk van de rijst. Blijf het dus goed in de gaten houden en houdt eventueel wat extra melk achter de hand). Blijf geregeld roeren, daar wordt de pap lekker vol en romig van. Snijd ondertussen de rabarber in diagonale stukken van 2,5 centimeter lang. Verwijder alleen de schil van de rabarber als die erg hard en draderig is. Plaats de rabarber in een brede pan. Schep de suiker erbij. Schil met een dunschiller reepjes sinaasappelschil en doe ook in de pan. Pers vervolgens de sinaasappel uit boven de rabarber. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten rustig inkoken tot een siroopje. Na deze tijd zal de rabarber ook zacht zijn maar nog wel zijn vorm behouden.

Verdeel de rijstepap over schaaltjes en schep de rabarber met een beetje siroop er bovenop. Garneer met gehakte pistachenoten. Serveer bij voorkeur warm.

Ingrediënten

Dessert of ontbijt 2-3 personen:

100 gr dessertrijst
600 ml volle melk
1 vanillestokje
3 kardemonpeulen
3 el honing
1 sinaasappel
250 gr rabarber
20 gr kristalsuiker
2 el ongezouten pistachenoten

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?