Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pastinaken en rasp ze grof. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Sprenkel er 1 eetlepel olie over en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pastinaak 15 minuten in de oven goudbruin. Roer na 7 minuten een keer om.
Snijd ondertussen de ui, knoflook en peper fijn. Verhit de overige olie in een grote koekenpan of wok. Fruit de ui, knoflook en peper tot glazig. Voeg de specerijen toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de rijst en groentebouillon toe. Breng aan de kook, dek de pan af en laat op een matig vuur 15 minuten pruttelen, tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen. Voeg een scheutje extra water toe als het geheel dreigt aan te bakken alvorens de rijst gaar is.
Kook ondertussen de eieren halfzacht. Wij doen dit altijd door ze in een pannetje koud water te leggen, aan de kook te brengen en dan 5 minuten te laten koken. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.
Verwijder de huid van de makreel en verdeel de vis met een vork of je vingers in stukjes. Controleer op graatjes.
Schep als de rijst gaar is voorzichtig de pastinaak, tuinerwten en makreel erdoor. Breng op smaak met zout en peper en warm 2 minuten door.
Halveer de eieren en leg ze op de kedgeree. Garneer met verse kruiden en/of lente-ui en serveer.
Kedgeree met pastinaak en makreel
Meer info over Pastinaak
Kedgeree is een Indiaas-Engels fusion gerecht van kruidige rijst met vis, eieren en groenten. De zoet-notige smaak van pastinaak past er perfect bij. Dit zou zo maar eens je nieuwe familiefavoriet kunnen worden!
Ingrediënten
Hoofdgerecht 4-6 personen:800 gr pastinaak
300 gr basmatirijst
2 el olie
1 grote ui
2 tenen knoflook
eventueel ½ groene peper
1,5 tl garam masala
1,5 tl gemalen komijnzaad
1 tl gemalen korianderzaad
½ tl kurkuma
600 ml groentebouillon
1 gerookte makreel
100 gr tuinerwten (diepvries)
4 eieren
koriander, peterselie en/of lente-ui ter garnering
zout en peper
Ingrediënten
Hoofdgerecht 4-6 personen:
800 gr pastinaak
300 gr basmatirijst
2 el olie
1 grote ui
2 tenen knoflook
eventueel ½ groene peper
1,5 tl garam masala
1,5 tl gemalen komijnzaad
1 tl gemalen korianderzaad
½ tl kurkuma
600 ml groentebouillon
1 gerookte makreel
100 gr tuinerwten (diepvries)
4 eieren
koriander, peterselie en/of lente-ui ter garnering
zout en peper
800 gr pastinaak
300 gr basmatirijst
2 el olie
1 grote ui
2 tenen knoflook
eventueel ½ groene peper
1,5 tl garam masala
1,5 tl gemalen komijnzaad
1 tl gemalen korianderzaad
½ tl kurkuma
600 ml groentebouillon
1 gerookte makreel
100 gr tuinerwten (diepvries)
4 eieren
koriander, peterselie en/of lente-ui ter garnering
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!