Kersenclafoutis*
Meer info over Kersen

Ingrediënten

ca. 500 gr kersen (kan met en zonder pit)
2,5 dl melk
75 gr bloem
3 eieren
75 gr suiker
zakje vanillesuiker
zout
poedersuiker (om te bestrooien)
boter (om in te vetten)

Dit is een recept van abonnee Jeannette. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een lage taartvorm van ca. 24 cm in met boter. Verdeel de kersen over bodem van de taartvorm. Klop in een kom melk, bloem, eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout tot een luchtig beslag. Schenk het beslag over de kersen en schuif de schaal in het midden van de oven. Bak de clafoutis in ca. 40 à 45 minuten gaar en goudbruin. Haal de vorm uit de oven en bestrooi de clafoutis met poedersuiker. Bij voorkeur warm serveren.

Ingrediënten

ca. 500 gr kersen (kan met en zonder pit)
2,5 dl melk
75 gr bloem
3 eieren
75 gr suiker
zakje vanillesuiker
zout
poedersuiker (om te bestrooien)
boter (om in te vetten)

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?