Kiemensalade in avocado met gember-limoendressing
Een heerlijk lichte lunch wanneer je even geen trek hebt in brood, of als voorgerecht bij een Aziatische maaltijd. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Besprenkel ze met een beetje citroensap om verkleuring tegen te gaan. Bestrooi de avocado’s met zout en peper. Snijd de wortel in dunne reepjes op plakjes en snijd ook de paprika in dunne reepjes. Meng de paprika, wortel en kiemen goed door elkaar. Meng de dressing (gember-limoensaus) door de kiemensalade. Schep de salade voorzichtig in de holte van de avocado (waar de pit zat) en drapeer de rest verder op de avocado. Garneer met de verse kruiden. Neem telkens wanneer je een hapje van de salade neemt ook een schepje avocado mee. Het romige van de avocado is heerlijk bij de knapperig, pittige salade. Even geen gember-limoensaus bij de hand? Gebruik dan als dressing enkele eetlepels balsamico- of rijstazijn en wat zout en peper.

Ingrediënten

Lunch- of voorgerecht voor 2 personen:

2 avocado’s
1 grote wortel
1 rode paprika
1 citroen
handvol gemengde kiemen
zout en peper
enkele blaadjes verse koriander en/of munt
4 eetlepels gember-limoensaus

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?