Kikkererwtensalade met postelein*

Meer info over Winterpostelein

Ingrediënten

Dressing:

1 klein teentje knoflook uit de pers
50 ml rode wijnazijn
peper en zout
50 ml walnotenolie of hazelnotenolie
100 ml lichte plantaardige olie

Salade:

150 gr kikkererwten uit blik
1 rode ui in dunne ringen
klein stukje gember, geschild en in dunne lucifers gesneden
200 gr postelein, worteltjes eraf
2 gekookte bietjes, in partjes
75 gr geitenkaas
50 gr walnoten of hazelnoten, even kort gebakken in de koekenpan

Klop de ingrediënten voor de dressing. Giet 2 eetlepels dressing in een wok op het vuur. Voeg de kikkererwten, de uiringen en de gemberlucifers toe. Schep kort om en laat net doorwarmen. Laat dan iets afkoelen en schep de postelein, de bietjes en de noten er door. Schep de salade op een groot bord en overgiet met de dressing. Kruimel de geitenkaas erover.

Ingrediënten

Dressing:

1 klein teentje knoflook uit de pers
50 ml rode wijnazijn
peper en zout
50 ml walnotenolie of hazelnotenolie
100 ml lichte plantaardige olie

Salade:

150 gr kikkererwten uit blik
1 rode ui in dunne ringen
klein stukje gember, geschild en in dunne lucifers gesneden
200 gr postelein, worteltjes eraf
2 gekookte bietjes, in partjes
75 gr geitenkaas
50 gr walnoten of hazelnoten, even kort gebakken in de koekenpan

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?