Kimchi jjigae

Meer info over Chinese kool
Dit is een pittige Koreaanse snelle stoofpot van kimchi (gefermenteerde Chinese kool), verse Chinese kool en tofu. Serveer met rijst.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

250 gr Chinese kool
200 gr kimchi
½ ui
2 tenen knoflook
1 el gochujang
8 gedroogde shiitakes
1 el sesamolie
350 ml (vegetarische) dashi (vaak ook in poedervorm verkrijgbaar) of groentebouillon
300 gr zijdentofu
2 lente-uien
1 el furikake (strooisel op basis van sesamzaad en zeewier) of geroosterd sesamzaad

Wel de shiitakes 20 minuten in heet water. Snijd de ui in dunne reepjes en snijd de knoflook fijn. Verhit de sesamolie in een diepe hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Snijd de Chinese kool in reepjes. Voeg de gochujang en Chinese kool toe aan de pan en roerbak 2 minuten. Voeg de kimchi toe en bak 1 minuut mee. Schenk de dashi erbij en breng aan de kook. Laat afgedekt 10 minuten pruttelen. Snijd ondertussen de gewelde shiitakes in reepjes (verwijder de steel). Snijd de tofu in stukken van zo’n 2 bij 2 centimeter. Voeg de shiitakes en tofu toe aan de pan en roer voorzichtig door. Laat nog 10 minuten pruttelen. Garneer de kimchistoof met ringetjes lente-ui en furikake.

Tip: ook lekker met een halfzacht gekookt eitje erbij.

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

250 gr Chinese kool
200 gr kimchi
½ ui
2 tenen knoflook
1 el gochujang
8 gedroogde shiitakes
1 el sesamolie
350 ml (vegetarische) dashi (vaak ook in poedervorm verkrijgbaar) of groentebouillon
300 gr zijdentofu
2 lente-uien
1 el furikake (strooisel op basis van sesamzaad en zeewier) of geroosterd sesamzaad

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?