Snijd de vis in stukken van ongeveer 2 centimeter. Snijd de gember zeer fijn. Snipper de rode peper. Pers de limoenen uit. Meng het limoensaus, sojasaus, gember en peper. Doe de vis in een kom en giet het limoensapmengsel erover. Roer door. Marineer de vis 10-15 minuten in de koelkast.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de komkommer en snijd in stukjes. Schil de rammenas en snijd in kleine blokjes. Hak de korianderblaadjes grof. Snijd de lente-ui in dunne plakjes.
Giet de vis af en vang de marinade op. Meng alle overige ingrediënten door de vis. Schep er 1-2 eetlepels marinade door. Serveer direct. Garneer naar wens met wat sesamzaadjes.
Kinilaw met rammenas
Kinilaw is een Filipijns gerecht sterk lijkend op Peruaanse ceviche; rauwe vis gemarineerd in limoen- of citroensap, waardoor de vis licht gaart. Het verschil is onder andere dat je voor kinilaw de vis langer marineert. Wij aten kinilaw op een onbewoond Filipijns eiland (echt waar!), onder een palmboom, met tonijn die slechts enkele minuten daarvoor gevangen was. Kinilaw voert ons daarmee altijd terug naar heerlijke tropische avonturen. Welke vis je ook gebruikt, zorg dat je heel verse vis hebt.
Ingrediënten
Bijgerecht of voorgerecht 4 personen:500 gr tonijnsteak, heilbot-, zeebaars- of kabeljauwfilet (zonder vel en graten)
3 limoenen
2 tl sojasaus
2 cm gember
2 lente-uitjes
1 rode peper
200 gr rammenas of radijs
½ komkommer
10 gr koriander
Ingrediënten
500 gr tonijnsteak, heilbot-, zeebaars- of kabeljauwfilet (zonder vel en graten)
3 limoenen
2 tl sojasaus
2 cm gember
2 lente-uitjes
1 rode peper
200 gr rammenas of radijs
½ komkommer
10 gr koriander
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!