Stoofperen- aardappelsalade

Meer info over Stoofperen | Aardappel

Een verrassend recept met stoofpeertjes! Een recept van abonnee Natasja.

 

 

 

Ingrediënten

Recept voor 4 personen:

8 stoofpeertjes
4 kipfilets
8 aardappelen
75 gr rucola
2 tenen knoflook
1/4 rode peper
1/2 dl yoghurt
1 tl tijmblaadjes
olijfolie
zout en peper

Kook de aardappelen in de schil gaar en laat afkoelen. Snijd de stoofpeertjes in 8 partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de kipfilet in plakken (meng naar smaak met peper en zout) en meng met de stoofpeertjes. Verhit 5 eetlepels olie in een pan en bak de kip en peertjes op halfhoog vuur 10 tot 15 minuten onder af en toe roeren.
Snijd de lauwwarme aardappels in partjes, snijd de peper en knoflook heel fijn en meng dat samen met de yoghurt door de aardappelen. Meng vlak voor het serveren ook de rucola erdoor en breng op smaak met peper en zout. Strooi de tijm over de gebakken kip met peren en verdeel over de borden. Serveer samen met de aardappel-rucolasalade.

Ingrediënten

Recept voor 4 personen:

8 stoofpeertjes
4 kipfilets
8 aardappelen
75 gr rucola
2 tenen knoflook
1/4 rode peper
1/2 dl yoghurt
1 tl tijmblaadjes
olijfolie
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?