Kippensoep met amsoi*
Meer info over Amsoi

Ingrediënten

olie
3 teentjes knoflook, geperst
3 sjalotten, gesnipperd
1 el
gemalen korianderzaad (ketoembar)
1 liter kippenbouillon
5 cm gemberwortel, in plakjes
2 vastkokende aardappels, in blokjes
1 dunne prei, in ringen
200 gr amsoi, in dunne reepjes
200 gr kipfilet, in stukjes
2 hardgekookte eieren
2 el bieslook, gehakt
Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit hierin de knoflook, sjalotten en het koriander zaad ongeveer 3 minuten. Giet de bouillon erbij en voeg de gember en aardappels toe. Breng de soep tegen de kook en laat de soep 20 minuten trekken op laag vuur, zodat de specerijen hun smaak kunnen afgeven. Verwijder de gember uit de soep en voeg de prei, amsoi en kipfilet toe. Laat de soep nog 5 minuten rustig koken tot de stukjes kip gaar zijn. Verdeel de soep over diepe borden of kommen en garneer met een gehalveerd ei en gehakte bieslook.

Ingrediënten

olie
3 teentjes knoflook, geperst
3 sjalotten, gesnipperd
1 el
gemalen korianderzaad (ketoembar)
1 liter kippenbouillon
5 cm gemberwortel, in plakjes
2 vastkokende aardappels, in blokjes
1 dunne prei, in ringen
200 gr amsoi, in dunne reepjes
200 gr kipfilet, in stukjes
2 hardgekookte eieren
2 el bieslook, gehakt
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?