Verwarm de cranberry’s met de suiker en 1 eetlepel Crème de Cassis zo’n 5 minuten tot de cranberry’s barsten en er een kleverig, grof sausje ontstaat. Laat volledig afkoelen.
Verdeel de cranberrysaus over 6 glazen. Schenk de resterende Crème de Cassis erover. Vul de glazen aan met prosecco. Roer voorzichtig door elkaar en serveer direct, met eventueel een stokje kaneel erin ter garnering.
Kir Royale met cranberry’s
Meer info over Cranberry
Kir is een cocktail op basis van Crème de Cassis (zwarte bessen likeur) en witte wijn. In de royale variant wordt de wijn vervangen door champagne of prosecco. Wij voegen er voor een winterse sfeer en extra kleur cranberry’s aan toe.
Ingrediënten
Cocktail 6 personen:150 gr verse of diepgevroren cranberry’s
75 gr lichtbruine suiker
100 ml Crème de Cassis
75 cl prosecco
eventueel 6 kaneelstokjes
Ingrediënten
Cocktail 6 personen:
150 gr verse of diepgevroren cranberry’s
75 gr lichtbruine suiker
100 ml Crème de Cassis
75 cl prosecco
eventueel 6 kaneelstokjes
150 gr verse of diepgevroren cranberry’s
75 gr lichtbruine suiker
100 ml Crème de Cassis
75 cl prosecco
eventueel 6 kaneelstokjes
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!