Klassieke tomatensaus

Meer info over Soeptomaten

Ingrediënten

Voor ca. 5 dl:

1 uitje
1 stengel bleekselderij
1 teen knoflook
500 gr ontvelde tomaten
1 el tomatenpuree
0,5 dl rode wijn
30 gr verse basilicum
zout
versgemalen zwarte peper
3 el olijfolie

Snipper de ui, bleekselderij en knoflook en fruit deze zacht in de olie. Fruit de tomatenpuree even mee. Voeg de tomaten en wijn toe en laat het 20 minuten flink doorkoken onder af en toe roeren. Zeef de saus en breng op smaak met zout, peper en verse basilicum. Lekker bij pasta, rijst of linzen. (I.p.v. de zeef kan ook de staafmixer worden gebruikt).

Tomaten ontvellen: Kruis de tomaten in en dompel ze even in kokend water. Pel ze en verwijder de pitjes.

Ingrediënten

Voor ca. 5 dl:

1 uitje
1 stengel bleekselderij
1 teen knoflook
500 gr ontvelde tomaten
1 el tomatenpuree
0,5 dl rode wijn
30 gr verse basilicum
zout
versgemalen zwarte peper
3 el olijfolie

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?