Kleurrijke salade
Meer info over Knolvenkel | Radicchio

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

½ krop radicchio
3,5 sinaasappels
1 venkel
1 tl grove mosterd
1 tl honing
1 el citroensap
3 el olijfolie
20 gr pistachenoten
10 gr peterselie
zout en peper
Scheur de radicchiobladeren grof. Snijd de venkel in zeer dunne reepjes. Houdt het venkelloof apart. Snijd de schil van 3 sinaasappels af en snijd de sinaasappels in plakken. Klop een dressing van het sap van een halve sinaasappel, de mosterd, honing, citroensap, olijfolie, zout en peper. Hak de pistachenoten, peterselie en venkelloof grof. Meng alle ingrediënten met de dressing door elkaar en dien op. Nog een snelle radicchio-receptentip: Rooster parten radicchio ongeveer 10 minuten in de oven en schenk er daarna een kappertjes-rozijnendressing over, serveer warm. (zie recept van de dressing op onze website bij wortelen “geroosterde wortel met kappertjes-rozijnendressing”)

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

½ krop radicchio
3,5 sinaasappels
1 venkel
1 tl grove mosterd
1 tl honing
1 el citroensap
3 el olijfolie
20 gr pistachenoten
10 gr peterselie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?