Kleurrijke wortelsalade
Meer info over Wortelen
Een prachtige salade die bijna overal goed bij past.
Ingrediënten
Bijgerecht 4 personen:450 gr gekleurde wortelen
2 el rode wijnazijn
2 el olijfolie
1 tl suiker of honing
handje gepelde pistachenoten
½ granaatappel
10 gr munt
10 gr koriander of peterselie
eventueel 1 tl komijnzaadjes
zout en peper
Schil de wortelen met een dunschiller en gooi de schillen weg. Ga gewoon door met schillen, zodat je mooie dunne gekleurde wortellinten krijgt. Doe de linten in een schaal. Klop een dressing van de azijn, olijfolie, suiker of honing en zout en peper. Meng de dressing door de wortellinten en zet een half uurtje weg, zodat de wortel iets zachter kan worden. Hak ondertussen de munt en koriander fijn. Rooster in een droge koekenpan de komijnzaadjes tot ze geuren. Klop de granaatappelpitjes met de achterkant van een lepel uit de granaatappel en vang de zaadjes en het vrijgekomen sap op. Meng alle ingrediënten door elkaar en dien op.
Ingrediënten
Bijgerecht 4 personen:
450 gr gekleurde wortelen
2 el rode wijnazijn
2 el olijfolie
1 tl suiker of honing
handje gepelde pistachenoten
½ granaatappel
10 gr munt
10 gr koriander of peterselie
eventueel 1 tl komijnzaadjes
zout en peper
450 gr gekleurde wortelen
2 el rode wijnazijn
2 el olijfolie
1 tl suiker of honing
handje gepelde pistachenoten
½ granaatappel
10 gr munt
10 gr koriander of peterselie
eventueel 1 tl komijnzaadjes
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!