Kleurrijke wortelsalade

Meer info over Wortelen

Een prachtige salade die bijna overal goed bij past.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

450 gr gekleurde wortelen
2 el rode wijnazijn
2 el olijfolie
1 tl suiker of honing
handje gepelde pistachenoten
½ granaatappel
10 gr munt
10 gr koriander of peterselie
eventueel 1 tl komijnzaadjes
zout en peper

Schil de wortelen met een dunschiller en gooi de schillen weg. Ga gewoon door met schillen, zodat je mooie dunne gekleurde wortellinten krijgt. Doe de linten in een schaal. Klop een dressing van de azijn, olijfolie, suiker of honing en zout en peper. Meng de dressing door de wortellinten en zet een half uurtje weg, zodat de wortel iets zachter kan worden. Hak ondertussen de munt en koriander fijn. Rooster in een droge koekenpan de komijnzaadjes tot ze geuren. Klop de granaatappelpitjes met de achterkant van een lepel uit de granaatappel en vang de zaadjes en het vrijgekomen sap op. Meng alle ingrediënten door elkaar en dien op.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

450 gr gekleurde wortelen
2 el rode wijnazijn
2 el olijfolie
1 tl suiker of honing
handje gepelde pistachenoten
½ granaatappel
10 gr munt
10 gr koriander of peterselie
eventueel 1 tl komijnzaadjes
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?