Dit is een recept van abonnee Chantal.
Verhit de oven op 200°C. Bestrooi de aubergineplakken met zout en leg ze op keukenpapier. Laat ze zo liggen terwijl je de rest bereidt.
Maak het paneermeel:
Meng het hennepzaad, de edelgistvlokken, zonnebloempitten, knoflook, panko, oregano, chilivlokken en een paar snufjes zout en peper met de pulseknop in een keukenmachine. Doe het paneermeel in een ondiepe kom.
Klop in een andere ondiepe kom de amandelmelk en maizena,
Besprenkel een ovenschaal van 23 x 33 cm met een beetje olijfolie. Doe de tomatenblokjes erin, besprenkel ze met wat balsamicoazijn en voeg een paar snufjes zout en peper toe. Verspreid alles gelijkmatig over de bodem van de schaal zodat de bodem goed bedekt is.
Dep de plakken aubergine droog. Dompel de aubergine in de amandelmelk, schud het teveel aan vloeistof eraf en doop ze in het paneermeel. Leg de plakken enigszins overlappend op de tomaat. Bestrooi ze met de pecorino, besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi ze met chilivlokken. Zet ze afgedekt met aluminiumfolie 15 minuten in de oven. Haal de folie eraf en zet ze nog 15-18 minuten in de oven of tot de aubergine zacht is en de bovenkant krokant.
Eet smakelijk!