Verhit het frituurvet tot 180°C. Roer de bieslook en knoflook door de mayonaise en breng het op smaak met zout en peper. Roer in een kom de bloem met paprikapoeder, Provencaalse kruiden en 1 theelepel zout door elkaar. Voeg er het ei en water aan toe en roer alles tot een glad beslag. Haal de champignons één voor één door het beslag en wentel ze dan door het paneermeel. Frituur 7-8 champignons tegelijk in ongeveer 4-5 minuten goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken en serveer met de knoflookmayonaise.
Knapperige champignons
Meer info over Champignons
Ingrediënten
1 teen knoflook, geperst10 sprietjes bieslook, fijngehakt
5 el mayonaise
250 gr middelgrote champignons
100 gr bloem
1/2 el paprikapoeder
1 el Provencaalse kruiden
1 ei
1 dl water
100 gr paneermeel
frituurvet
zout en peper
Ingrediënten
1 teen knoflook, geperst
10 sprietjes bieslook, fijngehakt
5 el mayonaise
250 gr middelgrote champignons
100 gr bloem
1/2 el paprikapoeder
1 el Provencaalse kruiden
1 ei
1 dl water
100 gr paneermeel
frituurvet
zout en peper
10 sprietjes bieslook, fijngehakt
5 el mayonaise
250 gr middelgrote champignons
100 gr bloem
1/2 el paprikapoeder
1 el Provencaalse kruiden
1 ei
1 dl water
100 gr paneermeel
frituurvet
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!