Knoflook-aardappelpuree

Meer info over Knoflook

Door knoflook te poffen, verliest het zijn scherpte en wordt de smaak heerlijk zacht. Het geeft een alledaagse aardappelpuree nét dat beetje extra.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 bol knoflook
1 kg aardappel
125 ml melk
2 el boter
zout peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Pak de bol knoflook in met aluminiumfolie en pof hem 50 minuten in de oven. Schil ondertussen de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze ongeveer 20 minuten met het deksel op de pan, tot ze zacht en gaar zijn. Giet af en zet op een allerlaagst vuurtje. Verwijder de schilletjes van de gepofte knoflook en knijp het zachte vruchtvlees eruit, boven de pan met aardappels. Stamp de knoflook en aardappels met de melk en boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 bol knoflook
1 kg aardappel
125 ml melk
2 el boter
zout peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?