Verwijder de harde puntjes van de sperziebonen, maar laat het sierlijke uiteinde eraan zitten. Kook de bonen 4-5 minuten in weinig water met zout (zonder deksel), giet ze af en laat ze goed uitlekken. Snijd met een dunschiller brede repen van de citroenschil (zorg dat je alleen het geel van schil haalt, het witte smaakt bitter). Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de sperziebonen 2-3 minuten met de knoflook en repen citroenschil, roer de laatste 30 seconden de sojasaus erdoor.
Knoflookboontjes met citroen
Meer info over Sperziebonen
Ingrediënten
500 gr sperziebonen1 citroen, schoongeboend
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, in plakjes
1 el Japanse sojasaus
dunschiller
Ingrediënten
500 gr sperziebonen
1 citroen, schoongeboend
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, in plakjes
1 el Japanse sojasaus
dunschiller
1 citroen, schoongeboend
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, in plakjes
1 el Japanse sojasaus
dunschiller
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!