Knolselderij in remouladesaus met kappertjes en mosterd*
Meer info over Knolselderij
Snijd de knolselderij in lucifertjes en leg ze in een kom met water en citroen om verkleuring te voorkomen. Maak de remouladesaus met de garde. Begin met de eidooier, roer het zout, de mosterd en 2 el citroensap er doorheen. Voeg met kleine hoeveelheden tegelijk de olijfolie toe, eerst druppel voor druppel en dan in een regelmatig straaltje en blijf stevig kloppen. Roer als het mengsel dik is geworden en als alle olie erbij geschonken is de yoghurt, de peterselie en de bieslook er doorheen. Voeg de afgespoelde, uitgelekte en eventueel in grove stukjes gehakte kappertjes toe en wat versgemalen peper. Proef en voeg zo nodig nog wat citroensap of zout toe. Blancheer de knolselderij 30 seconden in een grote hoeveelheid kokend water, schenk in een zeef en spoel onder koud water af. Laat zorgvuldig uitlekken en droog af met een schone theedoek. Meng de knolselderij en de remouladesaus door elkaar. Leg op vier borden elk een rode koolblad en schep de knolselderij erop. Garneer met peterselie en kappertjes.

Ingrediënten

1 geschilde knolselderij van ongeveer 600 gram
sap van 1 citroen
1 eidooier
1 flinke mespunt zeezout
1 tl grove mosterd
1 dl olijfolie
2 volle el yoghurt
2 tl fijngeknipte platte peterselie en een beetje voor de garnering
2 tl fijngeknipte bieslook
2 el kappertjes en een paar voor de garnering
peper uit de molen
4 niet te grote rode koolbladeren

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?