Knolselderij met spek*
Meer info over Knolselderij

Iets heel anders met knolselderij, een borrelhapje!

 

 

 

Ingrediënten

1 geschilde knolselderij, in langwerpige blokken, 10-15 minuten gekookt
2 el olijfolie
125 gr plakjes ontbijtspek
zout en vers gemalen peper
4 el balsamicoazijn
½ el honing
Dit is een recept van abonnee Hennie. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de gekookte knolselderijblokken afkoelen. Schenk dan wat olijfolie over de knolselderijblokken. Bestrooi ze eventueel met een beetje zout. Wikkel om elk stuk een plakje ontbijtspek en doe alles in een ovenschaal. Zet de schaal midden in de oven, circa 15 minuten of tot het spek krokant is. Bestrooi met peper. Kook voor de dressing de balsamicoazijn met een halve eetlepel honing. Druppel de dressing over de gebakken knolselderij.

Ingrediënten

1 geschilde knolselderij, in langwerpige blokken, 10-15 minuten gekookt
2 el olijfolie
125 gr plakjes ontbijtspek
zout en vers gemalen peper
4 el balsamicoazijn
½ el honing
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?