Knolselderij op Provencaalse wijze*
Meer info over Knolselderij

Ingrediënten

1 selderijknol, in blokjes
1 winterwortel, in plakjes
25 gr boter
1 uitje, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 rode paprika, in reepjes
1 tl Provencaalse kruiden
1 el tomatenpuree
200 ml bouillon
50 gr geraspte kaas
zout en peper

Verwarm de oven voor op de grill. Blancheer de knolselderij en wortel. Smelt de boter en fruit de ui met de knoflook lichtbruin. Voeg de overige groenten toe en laat ze meesmoren tot alles goed heet is. Strooi er de kruiden over en roer er de tomatenpuree doorheen. Schenk de bouillon erbij. Laat alles ongeveer 10 minuten op een laag pitje sudderen tot het gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Breng het gerecht over in een ovenvaste schaal. Strooi er de kaas overheen. Plaats de schaal onder de grill tot de kaas gesmolten is.

Ingrediënten

1 selderijknol, in blokjes
1 winterwortel, in plakjes
25 gr boter
1 uitje, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 rode paprika, in reepjes
1 tl Provencaalse kruiden
1 el tomatenpuree
200 ml bouillon
50 gr geraspte kaas
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?