Knolselderij ‘steaks’ met walnotensalsa

Meer info over Knolselderij
Floor is gek op knolselderij. Hij vindt dat de knolselderij vaak onterecht ondergewaardeerd wordt. In dit gerecht staat de knolselderij in het middelpunt als prima vleesvervanger.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 knolselderij
75 ml + 2 el olijfolie
2 el kappertjes
50 gr walnoten
25 gr platte peterselie
1 el blanke rozijnen
½ rode peper
2 el rode wijnazijn
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselderij en snijd in ronde plakken van 1,5 centimeter dik. Bestrijk de plakken rondom met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de knolselderij 'steaks' 20 minuten in de oven. Keer ze om en rooster nog eens 20 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn. Maak ondertussen de salsa. Snijd hiervoor de kappertjes, walnoten, peterselie, rozijnen en rode peper zo fijn mogelijk. Doe in een kommetje en meng er azijn en 75 ml olijfolie door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de knolselderij 'steaks' met de salsa, die overigens ook erg lekker is met andere geroosterde knol- en wortelgroenten.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 knolselderij
75 ml + 2 el olijfolie
2 el kappertjes
50 gr walnoten
25 gr platte peterselie
1 el blanke rozijnen
½ rode peper
2 el rode wijnazijn
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?