Knolselderijhummus met boerenkool

Meer info over Knolselderij | Boerenkool

Ingrediënten

Brunch/lunchgerecht 4 personen:

1 knolselderij
180 gr hummus
400 gr boerenkool
4 el dukkah (kant-en-klaar of zie recept op onze website)
4 eieren
2 el olijfolie + extra
1 tl chilivlokken
4 pitabroden
zout en peper

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Leg ze op een ovenschaal en meng er 1 eetlepel olijfolie door. Bestrooi met zout en peper. Rooster de knolselderij in 30 minuten gaar. Pureer met een staafmixer/blender/keukenmachine de knolselderij met de hummus tot een gladde puree. Afhankelijk van welke hummus je gebruikt, zul je wat water (begin met 50 ml) of olie moeten toevoegen om het tot een smeuïg geheel te pureren.

Verwijder de stengels van de boerenkool en snijd de bladeren in dunne reepjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de boerenkool in zo’n 5 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.

Bak de pitabroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd daarna in repen. Kook de eieren in 6 minuten halfzacht. Laat schrikken onder koud water, pel ze en snijd in de lengte doormidden.

Spreid de hummus uit over 4 borden. Verdeel de boerenkool in een hoopje er bovenop. Leg 2 helften ei ernaast. Schep er 1 eetlepel dukkah per bord op. Besprenkel het geheel met wat olijfolie en strooi er tot slot wat chilivlokken over. Leg de reepjes pitabrood erbij. Daar lepel je de hummus, dukkah en boerenkool lekker mee op.

 

Ingrediënten

Brunch/lunchgerecht 4 personen:

1 knolselderij
180 gr hummus
400 gr boerenkool
4 el dukkah (kant-en-klaar of zie recept op onze website)
4 eieren
2 el olijfolie + extra
1 tl chilivlokken
4 pitabroden
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?