Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Leg ze op een ovenschaal en meng er 1 eetlepel olijfolie door. Bestrooi met zout en peper. Rooster de knolselderij in 30 minuten gaar. Pureer met een staafmixer/blender/keukenmachine de knolselderij met de hummus tot een gladde puree. Afhankelijk van welke hummus je gebruikt, zul je wat water (begin met 50 ml) of olie moeten toevoegen om het tot een smeuïg geheel te pureren.
Verwijder de stengels van de boerenkool en snijd de bladeren in dunne reepjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de boerenkool in zo’n 5 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.
Bak de pitabroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd daarna in repen. Kook de eieren in 6 minuten halfzacht. Laat schrikken onder koud water, pel ze en snijd in de lengte doormidden.
Spreid de hummus uit over 4 borden. Verdeel de boerenkool in een hoopje er bovenop. Leg 2 helften ei ernaast. Schep er 1 eetlepel dukkah per bord op. Besprenkel het geheel met wat olijfolie en strooi er tot slot wat chilivlokken over. Leg de reepjes pitabrood erbij. Daar lepel je de hummus, dukkah en boerenkool lekker mee op.