Knolselderijremoulade met gerookte makreel
Meer info over Knolselderij
Serveer met een stevige geroosterde zuurdesemboterham of linzensalade.
Ingrediënten
Lunchgerecht 2-3 personen:450 gr knolselderij (ongeveer ½ knol)
2 el mayonaise
2 el crème fraîche
sap van ½ citroen
½ el fijne mosterd
½ el grove mosterd
1 el olijfolie
2 gerookte makreelfilets
10 gr peterselie
zout en peper
Schil de knolselderij en snijd julienne oftewel in luciferdunne reepjes. (Snijd de knol eerst in dunne plakken en daarna in dunne reepjes. Of gebruik hiervoor een mandoline of keukenmachine). Klop een dressing van de mayonaise, crème fraîche, citroensap, 2 soorten mosterd en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing goed door de knolselderij. Snijd de peterselie fijn en schep door de knolselderijremoulade. Serveer met gerookte makreel en een goede geroosterde boterham of linzensalade erbij.
Tip: Vervang de makreel naar wens door gerookte zalm of (rauwe) ham.
Ingrediënten
Lunchgerecht 2-3 personen:
450 gr knolselderij (ongeveer ½ knol)
2 el mayonaise
2 el crème fraîche
sap van ½ citroen
½ el fijne mosterd
½ el grove mosterd
1 el olijfolie
2 gerookte makreelfilets
10 gr peterselie
zout en peper
450 gr knolselderij (ongeveer ½ knol)
2 el mayonaise
2 el crème fraîche
sap van ½ citroen
½ el fijne mosterd
½ el grove mosterd
1 el olijfolie
2 gerookte makreelfilets
10 gr peterselie
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!