Roer in een kom de mayonaise en yoghurt met de kerriepoeder en 1 eetlepel citroensap tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Zet koel weg tot gebruik. Besprenkel de knolselderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 2 minuten in een pan met ruim kokend water. Spoel de reepjes in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Schep de knolselderij, de appel, de sinaasappel en bieslook door de saus, breng op smaak met zout en peper. Strooi de walnoten over de salade.
Knolselderijsalade*
Meer info over Knolselderij
Ingrediënten
400 gr knolselderij, in juliennereepjes1/2 citroen, geperst
1/2 appel, geraspt
1 sinaasappel, geschild en in blokjes
1 el mayonaise
3 el yoghurt
2 tl kerriepoeder
3 el bieslook, fijngehakt
een paar walnoten
zout en peper
Ingrediënten
400 gr knolselderij, in juliennereepjes
1/2 citroen, geperst
1/2 appel, geraspt
1 sinaasappel, geschild en in blokjes
1 el mayonaise
3 el yoghurt
2 tl kerriepoeder
3 el bieslook, fijngehakt
een paar walnoten
zout en peper
1/2 citroen, geperst
1/2 appel, geraspt
1 sinaasappel, geschild en in blokjes
1 el mayonaise
3 el yoghurt
2 tl kerriepoeder
3 el bieslook, fijngehakt
een paar walnoten
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!