Maak eerst de koolsla. Snijd hiervoor de rode kool in tweeën en vervolgens in zo dun mogelijke reepjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de appel in luciferdunne reepjes. Snijd de peterselie fijn. Klop de mayonaise, yoghurt, sap van de citroen, mosterd en karwijzaad door elkaar. Breng deze dressing op smaak met zout en peper. Meng de dressing met de kool, ui, appel en peterselie. Laat even staan zodat de kool wat zachter wordt. Schil de knolselderij en snijd in ongeveer 8 ronde plakken van 1-1,5 centimeter dik. Kook de plakken knolselderij in zo’n 10 minuten beetgaar. Giet af en laat uitdampen.Doe de bloem, panko en eieren in 3 aparte borden. Klop de eieren los. Breng de panko op smaak met zout en peper. Paneer de knolselderijplakken door ze eerst door de bloem, daarna door de eieren en daarna door de panko te halen. Verhit een dun laagje olie in een koekenpan. Bak de knolselderijschnitzels in 3-5 minuten per kant rondom goudbruin. Serveer de schnitzels met de koolsla en partjes citroen.
Serveer om er een meer vullende maaltijd van te maken met aardappelpuree of geroosterde aardappelpartjes.