Knolselderijschnitzels met koolsla

Meer info over Knolselderij | Rode kool
Een Oostenrijkse klassieker in een vegetarisch jasje.

Ingrediënten

Licht hoofdgerecht 3-4 personen:

1 knolselderij
½ rode kool
½ rode ui
1 handappel
15 gr peterselie
2 el mayonaise
2 el yoghurt
½ citroen
1 tl karwijzaad
1 volle tl mosterd
2 eieren
50 gr bloem
75 gr panko, Japans broodkruim*
zonnebloemolie
zout en peper
*Japans broodkruim is grover, knapperiger en luchtiger dan paneermeel en geeft meer crunch. Het is te koop in de toko maar ook gewoon in de supermarkt.
Maak eerst de koolsla. Snijd hiervoor de rode kool in tweeën en vervolgens in zo dun mogelijke reepjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de appel in luciferdunne reepjes. Snijd de peterselie fijn. Klop de mayonaise, yoghurt, sap van de citroen, mosterd en karwijzaad door elkaar. Breng deze dressing op smaak met zout en peper. Meng de dressing met de kool, ui, appel en peterselie. Laat even staan zodat de kool wat zachter wordt. Schil de knolselderij en snijd in ongeveer 8 ronde plakken van 1-1,5 centimeter dik. Kook de plakken knolselderij in zo’n 10 minuten beetgaar. Giet af en laat uitdampen.Doe de bloem, panko en eieren in 3 aparte borden. Klop de eieren los. Breng de panko op smaak met zout en peper. Paneer de knolselderijplakken door ze eerst door de bloem, daarna door de eieren en daarna door de panko te halen. Verhit een dun laagje olie in een koekenpan. Bak de knolselderijschnitzels in 3-5 minuten per kant rondom goudbruin. Serveer de schnitzels met de koolsla en partjes citroen. Serveer om er een meer vullende maaltijd van te maken met aardappelpuree of geroosterde aardappelpartjes.    

Ingrediënten

Licht hoofdgerecht 3-4 personen:

1 knolselderij
½ rode kool
½ rode ui
1 handappel
15 gr peterselie
2 el mayonaise
2 el yoghurt
½ citroen
1 tl karwijzaad
1 volle tl mosterd
2 eieren
50 gr bloem
75 gr panko, Japans broodkruim*
zonnebloemolie
zout en peper
*Japans broodkruim is grover, knapperiger en luchtiger dan paneermeel en geeft meer crunch. Het is te koop in de toko maar ook gewoon in de supermarkt.

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?