Snijd de venkelknollen in de lengte in vieren en verwijder de harde kern. Halveer de ui. Snijd de venkel, ui en knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de groenten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg het laurierblad, de tijm en kaneelstok toe en fruit 1 minuut mee. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat afgedekt 30 minuten zachtjes koken tot de venkel zacht is. Verwijder het laurierblad, de tijm en kaneelstok. Voeg de rijst toe en laat 10 minuten langer meekoken dan de kooktijd die aangegeven wordt op de verpakking, zodat de rijst goed zacht is. Snijd de dille fijn. Voeg de dille en het sap van de citroen toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper.

Knolvenkel-rijstsoep
Meer info over Knolvenkel | Ui
Op grijze, koude dagen kan deze frisse soep je opbeuren!
Ingrediënten
Maaltijdsoep 3-4 personen:500 gr venkel
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
1 laurierblad
4 takken tijm
1 kaneelstok
1,5 l groentebouillon
100 gr (volkoren) basmatirijst
15 gr dille
½ citroen
zout en peper

Ingrediënten
Maaltijdsoep 3-4 personen:
500 gr venkel
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
1 laurierblad
4 takken tijm
1 kaneelstok
1,5 l groentebouillon
100 gr (volkoren) basmatirijst
15 gr dille
½ citroen
zout en peper

500 gr venkel
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
1 laurierblad
4 takken tijm
1 kaneelstok
1,5 l groentebouillon
100 gr (volkoren) basmatirijst
15 gr dille
½ citroen
zout en peper


Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!
