Knolvenkel uit de wok*
Ingrediënten
2 venkelknollen1 teentje knoflook
1 grote of 2 kleine (rode) uien
1/2 bekertje crème fraïche
peper en zout
150-200 gram spekreepjes of 150 gram zachte geitenkaas
Snijd het knoflookteentje fijn. Snijd de ui in ringen. Snijd de knolvenkel in dunnen repen. Bak in de wok de spekreepjes samen met de knoflook en de ui slechts enkele minuten. Voeg de venkel toe en bak tot de venkel beetgaar is. Voeg de crème fraîche toe en warm door tot de venkel helemaal zacht is. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Eet je geen vlees bij dit gerecht, laat dan in het recept de spekreepjes weg en begin met wat olie in de wok. Brokkel bij het serveren de geitenkaas over de venkel. Heerlijk bij rijst of gebakken aardappelen.
Ingrediënten
1 teentje knoflook
1 grote of 2 kleine (rode) uien
1/2 bekertje crème fraïche
peper en zout
150-200 gram spekreepjes of 150 gram zachte geitenkaas
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!