Wel de geraspte kokos in 50 milliliter heet water. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de kool in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern. Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Snijd ook de gember en groene peper in zo dun mogelijke reepjes. Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Voeg het komijnzaad en mosterdzaad toe. Roerbak tot de mosterdzaadjes beginnen te ‘poppen’ en uit je pan willen springen. Voeg de ui toe en fruit tot glazig. Voeg de gember, peper en kurkuma toe en roerbak 1 minuut mee. Voeg de kool toe en roerbak ongeveer 5 minuten tot de kool beetgaar is. Voeg zout, kokos en citroensap toe en roerbak nog 2 minuten mee tot alles goed heet is. Serveer direct met rijst of noedels, partjes citroen en koriander of peterselie.
Kokosspitskool
Meer info over Spitskool
Ingrediënten
Bijgerecht 4 personen:1 spitskool
1 ui
2 el olie
eventueel 1 groene peper
2 cm gember
2 tl komijnzaad
2 tl mosterdzaad
1 tl kurkuma
½ tl zout
2 volle el geraspte kokos (ongezoet)
1,5 el citroensap
Ingrediënten
Bijgerecht 4 personen:
1 spitskool
1 ui
2 el olie
eventueel 1 groene peper
2 cm gember
2 tl komijnzaad
2 tl mosterdzaad
1 tl kurkuma
½ tl zout
2 volle el geraspte kokos (ongezoet)
1,5 el citroensap
1 spitskool
1 ui
2 el olie
eventueel 1 groene peper
2 cm gember
2 tl komijnzaad
2 tl mosterdzaad
1 tl kurkuma
½ tl zout
2 volle el geraspte kokos (ongezoet)
1,5 el citroensap
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!