Koude komkommer-doperwtensoep

Meer info over Komkommer

Eigenlijk is koude soep niet echt ons ding. Maar op een zomerse dag maken we graag een uitzondering voor deze felgroene koude komkommer-doperwtensoep.

 

 

Ingrediënten

Voorgerecht 6 personen:

1 komkommer
400 gr doperwten (diepvries)
500 ml koude groentebouillon
3 el volle yoghurt
dille of munt ter garnering
zout en peper

Blancheer de doperwten 2 minuten in kokend water. Giet af en spoel om met koud water. Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Snijd de zaadlijsten eruit. Snijd de rest van de komkommer in stukken. Doe de komkommer, doperwten en bouillon in een blender en pureer tot een gladde soep. Als je van een heel gladde soep houdt, kun je het nog door een zeef halen. Zet de soep ten minste 1 uur in de koelkast, om goed koud te worden. Breng daarna de soep op smaak met zout en peper. Verdeel over de kommetjes en garneer met wat yoghurt en verse kruiden.

Ingrediënten

Voorgerecht 6 personen:

1 komkommer
400 gr doperwten (diepvries)
500 ml koude groentebouillon
3 el volle yoghurt
dille of munt ter garnering
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?